Torsdagens valgfag

Meget af din torsdag på BHS går med undervisning i det valgfag, du vælger. Efter danskundervisningen er resten af dagen i valgfagets tegn, hvor du arbejder med det, du er god til og interesserer dig for. Herunder er tre eksempler på valgfag.

Esport

Der er dyb koncentration og ivrigt klikkende fingre i esports-lokalet. Vi spiller Counter Strike Global Offensive, også kendt som CS:GO.

”Ace, Doublekill, Jumpshot”.

De fleste tror, at skydespillet CS:GO kun handler om at skyde hinanden. Men det er meget mere end det. Det kræver skarphed, en klar rollefordeling og holdånd. Men også præcist teamwork, strategi, fysisk træning og en sund livsstil.

På BHS esport bliver du undervist af erfarne gamere fra ACES Esport, der ved, hvad det drejer sig om. Vi har før haft besøg af de danske kvindelige verdensmestre – Hvor det faktisk lykkedes BHS’erne at vinde en dyst!

Heste

De milde øjne, den bløde mule og den store krop. Det er rart og roligt, og hesten bliver hurtigt din gode og fortrolige ven.

Undervisningen foregår dels på BHS dels på Brande Sportsrideklub, der ligger lige i nærheden, og som vi sammen kører til i skolens minibus.

Du lærer, hvad hesten er for et dyr, hvordan den skal plejes, og hvordan du rider på de store, men venlige dyr. Du undervises af dygtige beridere på ridecentret.

Hvis du selv har hest, har du mulighed for at opstalde den på ridecentret i den periode, du går på BHS.

Håndværk

Har du ti eller to tommelfingre? Hvordan er hænderne skruet på? Har du det ’håndelag’, godt håndværk kræver?

I faget ’Håndværk’ finder du ud af det – og du finder ud af, hvilken type håndværk, der passer dig bedst. Her prøver du kræfter med gode håndværk som vinduespudser, tømrer, mekaniker eller maler.

Du bliver undervist af de bedste, lokale håndværkere – her får du du snavsede fingre og noget mellem hænderne. Håndværkerne fortæller om deres hverdag og arbejde, og du prøver af, om arbejdet tænder dig.

Valgfaget kan kombineres med en kortere praktikperiode i lokale firmaer.

Valgfaget kan kombineres med en kortere praktikperiode i lokale firmaer.