FGU/EGU-spor

På Brande Højskole følger en del elever Erhvervsgrunduddannelse på FGU. De tager en del af eller hele deres skoleforløb hos os. Vi er indskrevet i FGU-loven.

Det var faktisk vigtigt for politikerne, der formulerede lovteksten, at højskolemuligheden er fremhævet i loven.

Som det fremgår af §23:

§ 23. Uddannelsesspor kan tilrettelægges med kombinationsforløb, i det omfang dette indeholder elementer fra kompetencegivende ungdomsuddannelser og arbejdsmarkedsuddannelser. Kombinationsforløb på erhvervsgrunduddannelse kan tillige indeholde ophold på folkehøjskoler.

BHS kan noget, som ingen andre aktiveringstilbud kan. På BHS sikrer vi den unge en dybt personlig funderet plan og faglige og uddannelsesmæssige kompetencer i trygge rammer langt væk hjemmefra, hvor personlig udvikling og socialt samvær er i fokus. Her er der plads til at lære og være på samme tid.
Et FGU-forløb med højskole er et positivt valg for kommunen. Eleven får en struktureret og målrettet plan at forholde sig til og undgår kontanthjælpssystemet.

BHS samarbejder med flere uddannelsesinstitutioner med det formål at bygge bro til elevernes ønskeuddannelser, så eleven er på forkant med studiekrav og omgangstone på uddannelsesstedet. BHS´ netværk står til rådighed for FGU-eleven.

Brug os – vi er erfarne og effektive og gør dit arbejde på kortere tid til billige penge!

Læs mere om højskoler som et alternativ til FGU

"Jeg er stolt af, at jeg har lært dansk så hurtigt, blandt andet fordi vi på Brande Højskole taler dansk hele tiden! Der er ingen grænse for, hvad man kan lære på Brande."

Ubah, somalisk flygtning og tidligere elev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Og bliv meget klogere på, hvordan vi hjælper unge til en ny retning i livet.

Tilmeld dig her

Vi bruger cookies til at forbedre din besøgsoplevelse på vores hjemmeside. Læs mere…