9. klasse-eksamen blev nøglen til drømmejobbet

– Det var skræmmende for mig at skulle være væk hjemmefra. Jeg var ikke helt klar til at tage springet, siger Emilie Østerbye Munksø om turen fra sit hjem i Søborg i Købehavn til Midtjylland og et ophold på Brande Højskole.

– Jeg ville gerne blive mere moden og selvstændig. Jeg tænkte over det, og cirka et halvt år efter var jeg klar, og så tog jeg springet, fortæller den nu 24-årige Emilie Østerbye Munksø.

Det var i 2015. Emilie Østerbye Munksø kom til Brande Højskole uden en 9. klasse-eksamen og med store problemer med at skrive.

– Mine tidligere lærere mente, at jeg havde en skriveblokade. Jeg var angst og meget indadvendt og genert, siger hun.

Men det ændrede sig på Brande Højskole.

– Der var en fantastisk stemning og et fantastisk sammenhold på skolen. Jeg var ikke så social før, men jeg fik hurtigt en masse nye og gode venner. Tidligere faldt det mig slet ikke naturligt at skrive, men jeg følte virkelig, at jeg havde det så godt der, at det ligeså stille kom helt af sig selv, fortæller hun.

Emilie Østerbye Munksø var på Brande Højskole i alt halvandet år. Det sidste halve år følte hun sig klar til at prøve kræfter med en 9. klasse-eksamen.

– Jeg deltog i et online-forløb i dansk, hvor jeg fik undervisning af skolens lærere og lavede afleveringer. Og det gik fantastisk. Nu har jeg en 9. klasse-eksamen og mange flere muligheder, siger Emilie Emma.

Men det var ikke det eneste, Emilie Østerbye Munksø  tog med sig fra Brande Højskole. Hun mødte nemlig sin kæreste Morten Hansen fra Holstebro på højskolen, og i dag bor de sammen i Søborg.

Eksamen i 9. klasse banede vejen til drømmejobbet. Siden 2018 har hun været i en forberedende elevstilling på Gladsaxe Rådhus, inden hun begynder på kontoruddannelsen. Uden Brande Højskole var hun næppe kommet så langt, mener Emilie Østerbye Munksø.

– Jeg var så glad for at være der. Det udviklede mig helt vildt fagligt og hjalp mig rigtig meget socialt. Jeg er blevet en meget mere åben og udadvendt person. Jeg er ikke så angst for ting længere, og jeg er bedre til bare at springe ud i tingene, fortæller Emilie Østerbye Munksø.

Emilie og Morten mødte hinanden på BHS. I dag er de kærester og bor sammen i København.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Og bliv meget klogere på, hvordan vi hjælper unge til en ny retning i livet.

Tilmeld dig her