For at kunne erhvervs- og uddannelsesafklare bedst muligt, får vi besøg af erhvervsfolk udefra, ligesom eleverne har mulighed for at besøge lokalområdets virksomheder og institutioner, hvor de får et grundigt indblik i virksomhedernes arbejdsprocesser, ansøgningsmuligheder og hvilke relevante uddannelser, der kræves for at kunne få et job.
I løbet af opholdet afholder vi en afklarings- og vejledningsuge med praktiske håndværksøvelser, foredrag, udarbejdelse af CV og jobansøgning. Ydermere får du tips og tricks til, hvordan man kommer igennem jobsamtalen bedst muligt, så chancen for at få jobbet er størst. På den måde får eleverne træning i at kunne håndtere en jobsøgningssituation på egen hånd senere i livet.
Desuden er der mulighed for at komme i praktik, hvis dette vurderes relevant. Om det er et par timer spredt ud på nogle dage eller en hel dag om ugen aftales mellem elev, skole og praktiksted.
Vi samarbejder på nuværende tidspunkt med Chic (tøjbutik), Give Steel (smed), Karl Henning Biogrønt (landbrug) og vores eget køkken på højskolen.
Virksomhederne tilrettelægger særlige forløb for eleverne, så de kan føle sig hjemme fra dag ét på virksomheden.