Mentorordning

En stor del af vejledningsindsatsen på BHS sker i samspillet mellem eleverne og vores uddannede mentorer.  

Vores mentorordning har fokus på den nære relation mellem mentor og elev. Her er fokus på, hvad eleven kan og vil, og hvad der skal ske efter endt ophold. Vi arbejder med personlig udvikling, faglig indlæring og social trivsel.  

Følgende er et eksempel på et mentorforløb på 19 eller 23 uger på BHS: 

  1. En mentoraftale udfyldes i samarbejde med eleven med udgangspunkt i elevens uddannelsesplan.  
  2. Mentorforløbet består af tre større samtaler, samt en række ad hoc samtaler efter behov. Undervejs i forløbet arbejdes der bl.a. med trivsel, undervisningsparathed, studieteknikker og samarbejdsevne. 
  3. Startsamtalen er udgangspunktet for det videre forløb og danner grundlag for undervisningen i dansk, matematik og alle andre fag. 
  4. Midtvejssamtalen og slutsamtalen skærper elevens opmærksomhed på livs-, undervisnings- og uddannelsesparathed.  

Tilmelding til mentorordningen:  

Mentorordningen er for unge i alderen 18-25 år, der ikke er i gang med en uddannelse. For at tilmelde sig ordningen skal elevens UU-vejleder lave en uddannelsesplan, som underskrives af både vejleder og elev og sendes til os. Mentorelever modtager et tilskud på 900 kr./uge, som fratrækkes den normale ugepris, som du finder her. 

Specielt for tosprogede mentorelever:  

  1. Dansk kultur, sprog og adfærd 24 timer i døgnet, når de bor og færdes blandt danske elever på højskolen. 
  2. Eleverne deltager i dansk og andre fag som f.eks. fællesfag, valgfag og idræt, og i køkken- og rengøringstjanser på lige fod med de øvrige elever. 

"Jeg var ikke så social før, men BHS hjalp mig meget med det. Jeg fik en masse gode venner, der var et rigtig godt fællesskab, og vi lavede en masse gode ting sammen."

Emilie Emma Østerby Munksø, tidligere elev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og bliv meget klogere på, hvordan vi hjælper unge til en ny retning i livet.

Tilmeld dig her